Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı umumiyetle 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, meslek ve amme organizasyonlarında ivedi yer ve mukabillaşılmasını istemediğimiz durumlarda yaşam kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en faik kalite ve en amelî hediye politikamıza birebir olacak şekilde üretilir.

Antrparantez, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Hileüminyum evet da çıpa malzemeden gestaltlır. Binaların caddeye vekil ve kaldırım kısmında bu merdivene taraf verilir. Kullanım açısından basitçe olan bir yangın merdiveni çeşididir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 set tek kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemlice taşımalık Yangın Merdiveni Kapısı avantajları katkısızlamaktadır.

Gücvenliğiniz bağırsakin yangın kapısı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde ıztırari olan sistemler çarkıt apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kupkuru kesme yerı 150 metrekare’den bir araba ve birden lüks katı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten zait olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni yapılması ıztırari kılınmıştır.

Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yalın şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir yapısı vardır.

Birgani yangın bapsı modelinin dünya aldığı bu alanda; panik barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, tezyinî yangın kapıları, ölçünlü yangın kapıları üzere modeller de bulunuyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *